Frida Jonson
Medgrundare AGFO. Lantbruksjournalist och bonddotter

Läs mer

Lovisa Madås
Grundare AGFO. Journalist och digital affärsutvecklare

Läs mer

Helena Storm

Helena Storm tillträde som svensk generalkonsul i Hongkong och Macau år 2015. Hon var dessförinnan biträdande kanslichef vid ministerkansliet på utrikesdepartementet och har tidigare varit stationerad i Ankara samt arbetat med etableringen av den Nordisk-Baltiska aktionsgruppen mot människohandel. Helena föddes i Karlskoga och studerade juridik vid Uppsala universitet. Därutöver är hon diplomerad från Institut d’Etudes Politiques i Paris. Hon är gift och har ttre barn

Läs mer

Tomas Lagerberg

Tomas Lagerberg är global teknikchef för livsmedelssektorn inom ABB. Mer än 35 års erfarenhet av automation , robotisering och digitalisering. Hedersdoktor vid Mälardalens högskola. Relativt ny inom livsmedelssektorn men brinner för att lära mig mer om denna framtidsbransch och se hur erfarenheter från andra branscher kan nyttjas även här. Ofta inbjuden föreläsare såväl inom ABB som på gymnasieskolor, mässor, kundträffar och konferenser runt om i världen.

Läs mer

Annika Grälls
profilområdesansvarig, Alfred Nobel Science Park

Idégivare och ansvarig för Food Tech 2018. Till vardags jobbar hon med att få idéer möta näringsliv, offentlig sektor och forskning för att utveckla framtidens produktion, konsumtion och logistik inom området mat och måltid. Har vunnit juryns specialpris i Gourmand World Media Awards.

Läs mer

Amy Loutfi
professor, Örebro universitet

Amy Loutfi är professor i informationsteknologi vid Örebro universitet. Hon har sin forskningsbakgrund inom artificiell intelligens och sensorsystem och är i dag chef för Centrum för tillämpade autonoma sensorsystem, AASS, som är en internationellt erkänd forskningsmiljö inom området autonoma sensorsystem vid Örebro universitet. Forskarna vid AASS undersöker hur olika tekniker som bygger på artificiell intelligens kan komma till nytta inom många olika områden. Amy Loutfi var nyligen med och arrangerade en workshop vid en hållbarhetskonferens i New York, med fokus på hur artificiell intelligens kan komma till nytta inom Food Tech.

Läs mer

Anders Högberg

Anders Högberg, Agronomie doktor i livsmedelsvetenskap med över 15 års erfarenhet av innovations- forsknings- och public affairs arbete inom livsmedelsbranschen. Anders har varit med ifrån starten i Sweden Food Arena vilket är en nationell arena där aktörer inom livsmedelsbranschen samverkar kring forskning och innovation för en innovativ, hållbar, konkurrenskraftig och växande livsmedelssektor. Han har lett arbetet med att ta fram  sektorns gemensamma position inom ett av tre prioriterade fokusområden, nämligen Hälsa & Smak. Anders jobbar inom Orkla koncernen som är en av Nordens och Baltikums största leverantörer till dagligvaruhandeln.

Läs mer

Lars Appelqvist
styrelseordförande Livsmedelsföretagen

Lars Appelqvist kom till kafferosteriet Löfbergs som trainee 1998, tio år senare blev han vd. Lars tror på att driva företag lönsamt, långsiktigt och hållbart. Under hans ledning har Löfbergs gått att vara en nationell aktör till en internationell, integrerat hållbarhetsarbetet fullt i affären och byggt en effektiv, modern och klimatsmart produktion.


Livsmedelsföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisation för alla som tillverkar mat och dryck i Sverige. Lars har suttit i Livsmedelsföretagens styrelse sedan 2009 och valdes till ordförande 2016.

Läs mer